Hibrit hatchback 2017 yılında piyasaya sürüldüğünde, bir Kia Niro fikri aracın kendisi kadar çekici olabilirdi. Toyota’nın Prius’u gibi amaca yönelik olarak üretilmiş bir hibrit, tamamen benzinle çalışan bir “normal otomobil” muadili yok.
Biraz daha uzun hatchback tasarımı, geniş ve konforlu genel amaçlı bir kabine ve ayrıca plug-in hibrit (Niro PHEV) ve tamamen elektrikli (Niro EV) güç aktarma seçeneklerine ev sahipliği yapacak bir platforma ev sahipliği yapıyor.

Haba, Haba, Haba Nero 2023 yılına kadar, ikinci nesil Kia Niro’nun daha fazla psikolojik yapışkanlığa sahip olması gerekiyor. 2019 “HabaNiro” konseptinden sonra modellenmiştir.
Her bir arka kapının arkasında gövdenin yan taraflarında kesilen kontrast renkli paneller ile HabaNiro konseptine açık bir benzerlik var ve Kia ayrıca gösteri otomobilinin V şeklindeki LED far kaplamasına ve arka kapağı oluşturan dikey arka lambalara da yer verdi.
Giden Niro’nun kabini, basit bir yerleşim düzeni ve ezeli rakibi Toyota Prius’a nüfuz eden teknik tuhaflıkların hiçbiri ile birkaç şikayete neden oluyor. Kia, bazı yeni eğimler ve eğriler ve görsellere eklenecek birkaç şey olsa da, 2023 Niro ile aynı temel fikri korumuş gibi görünüyor. Her bir kapı paneli, sürücü tarafındaki cam kontrollerini ve diğer yardımcı kontrolleri barındıran uzun bir diyagonal yaya sahipken, gösterge paneli artık uzun, yumuşak bir tam genişlikte yay oluşturuyor.
Yeni iki kollu direksiyon simidi, gömülü dijital gösterge paneli ve geniş bir merkezi dokunmatik ekran ile düz panel tarzı panelin altından dışarı çıkıyor.